Ibraz Etmek Nedir Bilen Varmı

👤 Mr.Nobody 💬 7 cevap 👁 160 görüntü
arkadaşlar ben üniversiteye kaydoldum 6 ağustosta ama staj eksiğim olduğu için lisede daha mezun olamamıştım yök te staj nedeniyle mezun olamayanlara kayıt hakkı duyuru yayınlamıştı duyurunun sonunda kayıt olduktan sonra mezun oldğunu ibraz edemeyenlerin kaydı silinir ibraz etmek diplomayı illaki onlara vermekmi yoksa sadece göstermekmi onu anlamadım bilgi verirmisiniz
belgelendirmek yani belgeyi ilgili birime vermek ,ilgilinin zimmetine geçirmek.
öğrenci işlerine gittim diplomamı gösterdim almadı diplomaya 1 2 sn bakıp ibraz ettin dedi diplomayı almıcakmısın dedim yok dedi
Bkz. Türk Dil Kurumu 🔒 Link gizli — giriş yapın
Yani tamam işte anlamı göstererek, sunarak varlığını ispatla demek zaten. Hukiki bir terim de aslında ortaya çıkararak (göstererek) ispatlama anlamında. Yeni dilde karşılığı tek kelimede yok ve mesleki dil olarak düşünebilirsin. Mesela mühendislikte 49 000 üzerinde türkçe teknik kelime var normal insanlar % 5 ini bile bilmez. Türkçe dünyada en çok konuşulan 5. dil konumunda şu anda. İçinde hem günlük konuşma hem edebi hem sanat hem bilimsel hem mesleki vb. kelimeler barındırmakta.
anladım ben gösterdim artık kaydımı silmezler inşallah artık ne yapalım sadece böyle eğitim sistemi olmaz
farqin
cork buyuk harf yazı yazamak yasak usta

:D
Cevap yazmak için giriş yapın.