UyduX Gold · 12 ay / 1.000 TL · Gold'da soru sor — AI anında cevaplasın · günde 5 konu

Turksat 42a Sol Tarıfına Hellsat Ekleme Yardımmm

👤 göksu 💬 19 cevap 👁 2,271 görüntü
s.a ben turksat 42 a ın sag tarafına azerbaycan uydusunu baglıdım suan suan çalışıyor ve internete bazı kıseler yazmıs sol tarafına da baglayınca hellsat çıkıyomus bagladım çıkmadı bir yardım eder msınız Hellsat frekansını gırıyorum sınyal gelmıyor
lnb yi turksat lnb sinin bikaç santim aşağısına bağlamayı dene
abi ben su sekılde yaptım turksatın yanına mutıfeed ile 2 3 cm ilerinne kurum olmadı senın söledıgın gibide yaptım sınyal alamadım ama azer kanalallarından sınyal alıyom
yanı asagagı yukarı yan yana baglamıstım bıde 2 3 cm asagısına baglayım bide öle bakalım bıde frekansı nederı hellsatın abi
bunu ben de bir ara yapmaya çalıştım becerememiştim :confused:
disgC 1,2,3,4 hangisine bagladiysaniz cihazin icinden hangi uyduyu aratacaksaniz o uyduda LNB ayarlarina ayni numarayi veriniz 1 se LNB1 2 ise LNB2 bunun gibi devam ediyoruz bütün sinyalleri görürsünüz
soyledıgınız gibi yaptım ama frekans bilgilerini bilimıyorum bi verisiseniz çok iyi olur tessekurler bu arada ilgilendıgınız için
Frekans bılgılerıne burdan bakabılırsınız
🔒 Link gizli — giriş yapın
kardeş rast gele olmaz bu iş önce üclü aparat takacaksın elenbileri takacaksın sabit elenbi ortada türksat ayarladıktan sonra
soldaki elenbiden uydu ayar cihazı ile belli firakansta hellasatı ayarlıyacaksın ince ayar yapmadan olmaz aşagı yukarı ister yani
en iyi sinyalı yakadıktan sonra elenbiyi sabitlicen swic ayarlarını yaptıktan sonra izlemek kalıyo sana
ustalar gerekli açıklamayı yapmış ama ben de fikrimi söyleyeyim goksu usta.
merkez uydu türksatı secmişsiniz.çanağın önünden bakınca sağda hellasat ortada türksat solda azersat olacak.
burada mantıken uydu lnb sıralaması 46-42-39 olması gerekir ama bu yanlış.lisede fizik dersinde ığığın yansımasını öğrenmiştik.buradaki mantık o.lnb ler arasında 2,3-3 cm bir aralık olacak ama kalın lnb kullanıyorsanız biraz sıkıntı olabilir.aparat tam düz değil de en sağdaki lnb biraz yüksekde olacak.

kolay gelsin.
yaniii aparatsıs ince ayar olmaz aprat olmalıki elenbile istedigin gibi oynayabilesin yani yanına batla sarmakla olmaz bu iş
tüm firakasları alamassın bu şelilde;):)
Cilgin benim canak anteni gorsen corapla bagli lnb ler hemen hemen 75 kalitede hepside sende haklisin cihazi gormeden ezbere yapmak sana zaman kayip ettirir cihaz uzakta ise ac hellasati tel yardimi ile singal geldimi diye sor ayrica lnb ye ayar verirken canagin onunde durma siyalleri keser anlayamazsin
mario
Cilgin benim canak anteni gorsen corapla bagli lnb ler hemen hemen 75 kalitede hepside sende haklisin cihazi gormeden ezbere yapmak sana zaman kayip ettirir cihaz uzakta ise ac hellasati tel yardimi ile singal geldimi diye sor ayrica lnb ye ayar verirken canagin onunde durma siyalleri keser anlayamazsin

kardeş bi alemsin.yaaa dogru sende haklısın elindeki imkanlar buysa öylede olur tabiii ugraşıncaa:);):)
Ooo bendaha neleri buldum tek canakla cogunluk hotbir tarafi kolay cikiyor hellasatta cok bi kanal izleyemezsin en fazla 15 tane cccam lar kactane acar bilemiyecegim thorda cccamla 500 e yakin sirur gene amaos gene digitu gene hotbirt 700 tane astra 600 e yakin vesair vesair hellassat bos bence
kardeşş ben artık sıkıldım bu uydulardan yıllardır catılarda anten montaşı yapmaktan bıktım yaniii
bu işi iyi bilirim yaniii motorlu canaga 32 uydu ayarlamış insanım.. artık sadece ahpap işi yapıyorum sadece;):):)
Banada bi ayar yaparmisin ileride simdi hava sicak tv felan izlenmiyor zaten
Haftaya ligler basliyorki canak la bile hic isimiz olmaz
mario
Haftaya ligler basliyorki canak la bile hic isimiz olmaz

aynen öylee canaga bile gerek kalmadı artık internet varsa herşey var yaniii;)
Bence ana lnb Türksat olacağına ; Hellassat olsun , yandaki lnbyi Türksat a ayarla bir de öyle dene kardeş . Bir de lnb nin horizontal , vertical ayarını ( sağ ,sol yada yatay , dikey ) iyi ayarlaman lazım .
Cevap yazmak için giriş yapın.